Dagje uit

Wandelen & Fietsen

Drenthe is een echte wandelprovincie. Je wandelt van beekdal naar bos, van heide naar weide, langs oeroude cultuur en schilderachtige dorpjes. Vanuit Boomkroonbed zijn er verschillende mooie wandelingen te maken.

Lees meer

DNK Cultureel centrum De Nieuwe Kolk

Films, voorstellingen, activiteiten, evenementen. Laat je inspireren en vermaak jezelf in het cultuurhuis van Assen. Het centrum is gelegen aan de kop van de Drentsche Hoofdvaart. Het heeft 2 theaterzalen en vijf bioscoopzalen.

Lees meer

Museum De proefkolonie (De Kolonien van Weldadigheid) in Frederiksoord

Ga 200 jaar terug in de tijd en beleef het verhaal van Johannes van den Bosch en de eerste kolonisten (paupers & pioniers) die in de Vrije Kolonien van Weldadigheid een nieuwe toekomst vonden.
Vanuit het museum nodigen vele wandel- en fietsroutes uit, de bijzondere historische erfenis terug te vinden in het landschap. Zie de koloniehuisjes, het kerkje, de mandenmakerij tot bosbouwschool e.a. Er gaat een wereld open!

Lees meer

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlands Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden. In het museum leer je alles over de geschiedenis van kamp Westerbork.

Lees meer

Het Gevangenismuseum Veenhuizen

Het museum vertelt verhalen over de gevolgen van ontoelaatbaar gedrag. Verhalen van vroeger en nu over verpaupering, armoede, misdaad en straf. Deze laten je op een andere manier naar vrijheid kijken, je nieuwsgierig maken en je aan het denken zetten. Verken samen het museum en maak een ritje met een echte boevenbus. Een lunch of nog iets drinken na je bezoek behoort ook tot de mogelijkheden. Ook voor kinderen een heerlijk dagje uit.

Lees meer

Het Van Gogh Huis

Bezoek het enige openbaar voor publiek toegankelijke huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt.

Lees meer

Hunebedcentrum

Bezoek het hunebedcentrum in Borger en maak kennis met het Trechterbekervolk. In Drenthe staan nog 54 hunebedden( hunebedhighway, route 66 van Nederland) en de grootste staat pal naast het centrum.

Lees meer

Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is een perfecte plek voor natuurliefhebbers, gezinnen en wandelaars die op zoek zijn naar een avontuurlijke en leerzame ervaring. Naast het wandelen, kunnen bezoekers ook genieten van andere activiteiten in het bos, zoals fietsen, picknicken en paardrijden.

Lees meer

Het Drents Museum

Spraakmakende exposities en een uitgebreide collectie met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis. Beroemd om grote internationale tentoonstellingen zoals het Terracotta Leger van Xi an, De Dode Zeerollen, Maya’s, Iran – Bakermat van de Beschaving, Sprezzatura, 50 jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) en In de ban van Ararat.

Lees meer